chris ferket

Chris Ferket

 

Schrijver, schilder, beeldhouwer, als kunstenaar was hij op vele gebieden actief. Hij publiceerde 6 dichtbundels en schreef verschillende novellen, dierenverhalen en sprookjes. Hij schilderde, tekende met pen, inkt of houtskool, allemaal met de natuur als constante bron van inspiratie.

Als beeldhouwer ontwikkelde hij een markante eigen stijl. Keien en brons, hout en keramiek transformeerde hij tot sublieme kunstwerken. Met ongelooflijke kracht kapte hij in Balegemse steen, marmer en graniet tot er een sensitief figuur tevoorschijn kwam.

Het Reynaertverhaal intrigeerde hem en loopt als een rode draad door zijn werk, hij gebruikte de schalkse vos vaak als thema voor zijn beeldhouwwerken.

Zijn tomeloze energie zorgde ervoor dat vandaag de dag nog tal van zijn monumentale beelden Vlaamse en Nederlandse wegen en pleinen sieren.

In opdracht van het ministerie van buitenlandse zaken organiseerde hij culturele missies naar o.a. Portugal, Polen, Spanje en Frankrijk.

Hij exposeerde regelmatig o.a. In de abdij van Beaulieu in Wortegem, Het Godshuis in Sint-Laureins en als eerste Belgische kunstenaar in het Atomium. Samen met zijn beeldhouwerscollectief waren er de jaarlijkse binnen- en buitenlandse tentoonstellingen.

Chris Ferket was een boeiend en charismatisch man, vol passie en vuur vertelde hij over kunst, zijn beelden, zijn vele reizen en tal van fantastische verhalen. Hij hield van het leven, filosoferen tussen pot en pint met zijn familie, vrienden en kunstenaars.

Hij was bijna 80 jaar toen hij op 18 juni 2009 overleed.

 

Copyright © All Rights Reserved

contact@chrisferket.be